EKOLOGISET PAINOTUOTTEET

Ympäristöystävälliset
Painotuotteet

Ekologisen painotuotteen valmistuksessa on monta asiaa, jotka on hyvä ottaa huomioon aina painotuotteen suunnittelusta toimitukseen asti. Alla kerromme mihin asioihin painotuotteen ostaja voi vaikuttaa ja miten me Boforissa tuotamme mahdollisimman vähän luontoa kuormittavan painotuotteen, jonka hiilijalanjälki on lähellä nollaa.

Formaatti

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon jo painoaineiston suunnitteluvaiheessa, on painotuotteen koko eli formaatti. Painotalossa raaka-arkin koko on monesti SRA3 (320×450 mm), johon mahtuu mukavasti standardikokoiset A3, A4, A5 jne. tuotteet. Tällöin paperihukkaa syntyy leikkausvaiheessa mahdollisimman vähän. Toki muitakin painoarkkikokoja on ja kannattaakin varmistaa meiltä tietyn paperilaadun käytetyt arkkikoot.

Oikeat painosmäärät

Painotyötä tilatessa kannattaa kiinnittää huomiota painosmäärään. Painotuote on harvoin ympäristöystävällinen, jos se makaa laatikoissa yrityksesi varastossa. Siksi kannattaa tilata aina tarpeen mukaan ja jos tarve kasvaa, niin tehdä toinen tilaus. Digipainossamme voimme painaa tarkan määrän painotuotetta, ilman kuntoonlaitto- ja makkelikappaleita.  

Materiaali

Painotyössä materiaalin valinalla pystytään vaikuttamaan sen ekologisuuteen. Meiltä on saatavissa 100 % kierrätyskuidusta valmistettuja paperilaatuja, jotka ovat luonnon kannalta paras valinta. Kestäviä vaihtoehtoja ovat myös esimerkiksi metsänhoidon vastuullisuuteen viittaavat PEFC ja FSC -merkeillä varustetut paperilaadut tai EU-ympäristömerkin lunastaneet laadut.

Painotekniikka ja värit

Digipainotekniikka on painotekniikkana ympäristöystävällinen. Voidaan painaa tarpeeseen vaikka 1 kappale ja turhalta paperihukalta vältytään. Myöskään painolevyjä, liuottimia yms. ei tarvita.

Kaikki tuotantokoneemme ovat myös Energy Star sertifoituja. Ne käyttävät energiaa jopa 50% vähemmän kuin aikaisemmat mallit.

Digitaalisten painokoneidemme painovärit ovat elintarvikehyväksytyt. Ne vastaavat EU:n ruokapakkausten säädöksiä ja FDA säädöksiä. Eli kun painatat meillä ruokapakkaukset voit olla rauhallisin mielin.

Viimeistely

Perinteiset lakkaukset ja laminoinnit voivat hankaloittaa lopputuotteen kierrättämistä. Tarjoamme tähän ympäristöystävällisempää tapaa korvaamalla lakkaukset meidän kirkkaalla painovärillä, joka voidaan kierrättää helposti paperin mukana. Tavallisen laminoinnin voi korvata biohajoavalla laminoinnilla.

Logistiikka

Toimituksemme pääkaupunkiseudulla ei tuota lainkaan ympäristöpäästöjä. Lähettikumppanimme autot toimivat kotimaisella jätteistä tehdyllä biokaasulla ja tuulivoimalla.

Sijaintimme lähellä asiakkaitamme antaa mahdollisuuden ympäristökuormituksen minimoimiseen päivittäisessä toiminnassamme.

Ympäristömerkki

Olemme yrityksen perustamisesta lähtien sitoutuneet ekologiseen ajattelutapaan. Osoituksena jokapäiväisestä tekemisestämme ympäristön hyväksi, olemme vastaanottaneet EKOKOMPASSI-ympäristösertifikaatin.

Painotuotteet